«Portal 2» – Hva er gravitasjon, mekanisk energi, akselerasjon og fart?

Hva har gravitasjon, mekanisk energi, akselerasjon og fart med et spill å gjøre? Svaret er enkelt når du spiller «Portal 2». Disse begrepene er hele idéen bak spillet, men hvor tett opp til virkeligheten ligger det? Kan elevene bruke selve spillet til å forstå og forklare hvordan disse fenomenene fungerer?

«Everything» – Hvordan er det å være alt?

I dataspill er det ikke uvanlig at du kan spille som noe annet enn deg selv, men i «Everything» kan du være alt! Oppdag hvordan det er å være et støvkorn, en galakse, en katt eller en subatomisk struktur – og opplev alle mulige perspektiver til alt i hele universet. Du er alltid i midten!

«[Fyll-inn-hva-du-vil] Simulator» – Er en spillverden ekte nok?

Det finnes et hav av spill som etterlikner faktiske yrker, men har de overhode noe med virkeligheten å gjøre? Kan du få kompetanse i et bestemt yrke av å spille et spill? Hjelper spillet deg til øve opp rutiner, selv om det ikke er helt likt virkeligheten? Eller kan det i det minste gi deg korrekte oppfatninger om hvilke arbeidsoppgaver yrket inneholder? La elevene lære om yrker gjennom kontrasten mellom spill og virkelig, og hva et dataspill egentlig kan lære deg.

«Stories Untold» – Skumle opplevelser fortalt på nye måter

«Vart du skræmt no?» Ja, hvis du spiller «Stories Untold» blir du det. Gamle teksteventyr får ny form – og gud så det virker! “Stories Untold” er et eksperiment om hvordan du kan fortelle fortellinger – og del 1 bruker det gamle teksteventyret som utgangspunkt. Til skummelt god effekt! Spillet passer best for ungdomstrinnet og oppover, fordi elevene må både lese og skrive engelsk, og de må kunne reflektere en del rundt opplevelsen og teksten.