Samme opplegg til alle spill – AKA spillpedagogens jukselapp

Spillpedagoger snakker av og til om lavthengende frukter, altså konkrete dataspill som er enkle å ta i bruk i klasserommet. Men hva om vi skrur volumet opp til 11 og gjør det enda enklere? Her skal du få en oppskrift på hvordan du kan ta hvilket som helst dataspill og bruke det i undervisning, uten at du trenger noen forkunnskaper om dataspill overhode. For godt til å være sant? Nei. Det er likevel én hake, men den bør alle lærere klare å løse uten problemer.

«Sign» – Et analogt spill om kommunikasjon

For å kunne bli forstått, må vi være i stand til å kunne kommunisere. Og kommunikasjon er ikke alltid enkelt. Nicaragua hadde på 70-tallet ingen form for tegnspråk, men i 1977 skjedde det noe. Femti døve barn fra hele landet ble samlet sammen på en ny skole i Managua. Uten et felles språk å uttrykke seg på gjorde barna det eneste de kunne gjøre – de laget et! I «Sign» følger du dem et lite stykke på reisen deres.

«Spent» – It’s just stuff. Until you don’t have it.

…eller «Hvordan bli en spillpedagog på 15 minutter» ved hjelp av dataspillet «Spent». Dette er et annerledes undervisningsforslag. Forslaget er i seg selv et undervisningsopplegg for deg, og forhåpentligvis får du flere gode ideer om hvordan du kan bruke spillet (og andre spill) i egen undervisning. For dem som har vært med på kurs hos noen av Spillpedagogene, så vil dette undervisningsforslaget antakeligvis være godt kjent – og nå kan du lokke andre lærere ut på glattisen.

«Kyle is Famous» – Og det er ikke uten grunn

Ta kontroll over talk show-verten Kyle i dette teksteventyret hvor han står opp til den viktigste dagen i hans karriere. Veiled Kyle gjennom 21 unike avslutninger, alle bestemt ut fra hva han har gjort og hvem han har truffet på, og hjelp ham til å gjøre dagen så vellykket som mulig. Han trenger deg. Vær snill med ham.

«Bounden» – Et spill som fører deg til dansen

Danse ballett med mobilen? Ja, faktisk! «Bounden» er et flott dansespill for to spillere, med koreografi laget av Dutch National Ballet. Snur og vrir spillerne seg elegant over gulvet eller ender det i knuter, latter og kollisjoner? De svinger på armene og roterer kroppene, og før du vet ordet av det – så danser de!