Spillpedagogbanken er først og fremst en samling av undervisningsforslag om hvordan du kan ta i bruk dataspill i undervisningen. Hvert forslag sier noe om selve spillet, hvilke undervisningsmål dette spillet kan brukes mot, hvordan du praktisk kan gjennomføre det i klasserommet, hva du trenger av utstyr og hvor du kan kjøpe spillet og ellers noen tips og råd til og videoklipp fra spillet. Du kan få en smakebit i de undervisningsforslagene som er åpne for alle.

Samtidig finnes du også en del om praktiske løsning på utfordringer alle spillpedagoger møter når de skal begynne å bruke dataspill i klasserommet. Det er et eget lite kurs for deg som ikke har brukt så mange dataspill før, hvor du også kan få tilbakemelding fra en erfaren spillpedagog på en oppgave der du skal lage et opplegg i klassen din. I forlengelsen av dette er det også en spørretjeneste hvor du kan sende inn spørsmål til spillpedagogen om det er noe du lurer på – og du skal få svar.

På nettsiden finnes du et pratehjørne, et forum, hvor du kan lufte gleder og frustrasjoner med andre og hvor du kan være med å diskutere eksisterende undervisningsforslag i Spillpedagogbanken – og ønske deg spill som banken burde lage et undervisningsforslag til. Det kommer til å komme ett nytt undervisningsforslag minst hver 14. dag.

En del av Spillpedagogbanken er åpen for alle, men det meste er lukket og bare tilgjengelig for de som abonnerer på nettsiden. Det enkleste er kanskje å tenke på Spillpedagogbanken som en bok med «litt attåt» og som stadig kommer til å utvide seg. Skoler, kommuner og privatpersoner kan kjøpe tilgang til «boken» Spillpedagogbanken.

  • Grunnskoler og videregående skoler har en årspris på kr 3,- per elev per år med en minstepris på kr 1 000,- eks. mva.
  • Hele kommuner, fylkeskommuner og institusjoner i UH-sektor har en årspris på kr 1 000,- + kr 2,- per elev/student per år eks. mva.
  • Privatpersoner betaler kr 240 per år.

For skoler/kommuner/UH er FEIDE-pålogging det enkleste alternativet og da må FEIDE-ansvarlig i organisasjonen aktivere Spillpedagogbanken for at ansatte skal kunne logge seg på.

Privatpersoner får tilsendt en epost om brukernavn og det å opprette et eget passord til Spillpedagogbanken når de blir registrert.

Detaljer om hva som er lov og ikke lov som skole og som privatpersoner finner du på «Terms of Use»-siden, som i Spillpedagogbanken heter Jussavdelingen.

Alle bruker følgende skjema for å bestille tilgang – og så tar banken kontakt med deg.