Om du er en nysgjerrig lærer som vil utfordre deg selv til å bruke dataspill i undervisningen eller om du er en dreven spillpedagog som er gått litt tom for ideer, så kan Spillpedagogbanken være et godt sted å ta en tur innom.

Spillpedagogbanken er først og fremst en samling av undervisningsforslag som viser hvordan du kan ta i bruk dataspill i undervisningen. Forslagene kan sorteres etter fag, passende aldersgruppe, teknisk plattform og flere andre tema. Hvert forslag sier noe om selve spillet, hva som kan være undervisningsmålet for økten, hvordan du praktisk kan gjøre det i klasserommet, hva du trenger av utstyr og ellers noen tips og råd til på veien videre.

I tillegg til undervisningsforslagene er det også et eget lite kurs for deg som ikke har brukt så mange dataspill før, hvor du også kan få tilbakemelding fra en erfaren spillpedagog på et opplegg du utfordres til å gjennomføre i klassen din.

Det er det også en spørretjeneste tilgjengelig hvor du kan sende inn spørsmål om det er noe du lurer på – og du får svar.

Nettsiden har også et pratehjørne, et forum, hvor du kan lufte gleder og frustrasjoner med andre, hvor du kan være med å diskutere eksisterende undervisningsforslag i Spillpedagogbanken og ønske deg spill som banken burde lage et undervisningsforslag til.

En del av Spillpedagogbanken er åpen for alle, men det meste er lukket og bare tilgjengelig for de som kan logge på nettsiden. Skoler som har tilgang logger på via FEIDE. Om du ikke er “kunde” i banken kan du få en smakebit gjennom de undervisningsforslagene som er åpne for alle.

Den første målsettingen er at det skal være til sammen 101 undervisningsforslag. Fram til det målet er nådd vil det dukke opp nye undervisningsforslag jevnt og trutt (og i alle fall ett nytt hver 14. dag). Når det målet er nådd er det på tide med en revisjon av alt som er lagt ut tidligere, fordi erfaringer og nye ideer underveis gjør at eksisterende undervisningsforslag kan gjøres enda bedre. Og så er det bare å legge inn enda flere forslag. Spillpedagogbanken alltid åpen for forslag til spill som mangler et godt undervisningsopplegg!

Ta gjerne en tur innom www.spillpedagogbanken.no – og se hva du synes!


Skoler, kommuner og privatpersoner kan kjøpe tilgang til de delene av Spillpedagogbanken som ikke er tilgjengelig for alle.

  • Grunnskoler, videregående skoler eller et institutt (eller liknende) i UH-sektor har en årspris på kr 1000,- + kr 3,- per elev per år eks. mva.
  • Hele kommuner, fylkeskommuner og institusjoner i UH-sektor har en årspris på kr 1 000,- + kr 2,- per elev/student per år eks. mva.
  • Privatpersoner betaler kr 240,- per år.

For skoler/kommuner/UH er FEIDE-pålogging det enkleste alternativet og da må FEIDE-ansvarlig i organisasjonen aktivere Spillpedagogbanken for at ansatte skal kunne logge seg på.

Privatpersoner får tilsendt en epost om brukernavn og det å opprette et eget passord til Spillpedagogbanken når de blir registrert.

Detaljer om hva som er lov og ikke lov som skole og som privatpersoner finner du på «Terms of Use»-siden, som i Spillpedagogbanken heter Jussavdelingen, og det er selvfølgelig også en side med personvernerklæringen for tjenesten.

Alle bruker følgende skjema for å bestille tilgang – og så tar Spillpedagogbanken kontakt med deg.