Om Spillpedagogbanken

Om du er en nysgjerrig lærer som vil utfordre deg selv til å bruke dataspill i undervisningen eller om du er en dreven spillpedagog som er gått litt tom for ideer, så kan Spillpedagogbanken være et godt sted å ta en tur innom.

Spillpedagogbanken er først og fremst en samling av undervisningsforslag som viser hvordan du kan ta i bruk dataspill i undervisningen. Forslagene kan sorteres etter fag, passende aldersgruppe, teknisk plattform og flere andre tema. Hvert forslag sier noe om selve spillet, hva som kan være undervisningsmålet for økten, hvordan du praktisk kan gjøre det i klasserommet, hva du trenger av utstyr og ellers noen tips og råd til på veien videre.

I tillegg til undervisningsforslagene er det også et eget lite kurs for deg som ikke har brukt så mange dataspill før, hvor du også kan få tilbakemelding fra en erfaren spillpedagog på et opplegg du utfordres til å gjennomføre i klassen din.

Det er det også en spørretjeneste tilgjengelig hvor du kan sende inn spørsmål om det er noe du lurer på – og du får svar.

En del av Spillpedagogbanken er åpen for alle, men det meste er pluss-forslag og bare tilgjengelig for de som kan logge på nettsiden. Skoler som har tilgang logger på via FEIDE. Om du ikke er “kunde” i banken kan du få en smakebit gjennom de undervisningsforslagene som er åpne for alle.

Ta gjerne en tur innom www.spillpedagogbanken.no – og se hva du synes! Spillpedagogbanken alltid åpen for forslag til spill som mangler et godt undervisningsopplegg!


Skoler, kommuner og privatpersoner kan kjøpe tilgang til de delene av Spillpedagogbanken som ikke er tilgjengelig for alle.

  • Grunnskoler, videregående skoler eller et institutt (eller liknende) i UH-sektor har en årspris på kr 1000,- + kr 3,- per elev per år eks. mva.
  • Hele kommuner, fylkeskommuner og institusjoner i UH-sektor har en årspris på kr 1 000,- + kr 2,- per elev/student per år eks. mva.
  • Privatpersoner betaler kr 250,- per år inkl. mva.

For skoler/kommuner/UH er FEIDE-pålogging det enkleste alternativet og da må FEIDE-ansvarlig i organisasjonen aktivere Spillpedagogbanken for at ansatte skal kunne logge seg på. Og bare så det er sagt – Spillpedagogbanken behandler aldri personopplysninger når du bruker FEIDE, så det er ikke nødvendig med en databehandleravtale!

Privatpersoner får tilsendt en epost med brukernavn og hvordan de oppretter et eget passord til Spillpedagogbanken når de blir registrert.

Detaljer om hva som er lov og ikke lov som skole og som privatpersoner finner du på “Terms of Use”-siden, som i Spillpedagogbanken heter Jussavdelingen, og det er selvfølgelig også en side med personvernerklæringen for tjenesten.

Alle bruker følgende skjema for å bestille tilgang – og så tar Spillpedagogbanken kontakt med deg. Har du spørsmål kan du også sende en epost til post@spillpedagogbanken.no.