Personvernerklæring

Alle nettsider med respekt for seg selv har en personvernerklæring.

Informasjonskapsler

Hvis du besøker påloggingssiden, setter vi en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din godtar informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personlige data og kastes når du lukker nettleseren din. Når du logger på, vil vi også sette opp flere informasjonskapsler for å lagre påloggingsinformasjonen og skjermvisningene dine.

Påloggingsinformasjonskapslene varer i to dager, og skjermalternativene varer i ett år. Hvis du velger «Husk meg», vil påloggingen din vare i to uker. Hvis du logger ut av kontoen din, blir påloggingsinformasjonskapslene fjernet. Hvis du redigerer eller publiserer en forumpost, lagres en ekstra informasjonskapsel i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personlige data og indikerer ganske enkelt post-ID for forumposten du nettopp redigerte. Det utløper etter 1 dag.

Innebygget innhold fra andre nettsider

Flere innlegg her på nettsidene inneholder innebygget innhold fra andre sider – stort sett YouTube. Innebygget innhold fra andre nettsteder oppfører seg helt slik som om du hadde besøkt siden. Så når du ser en YouTube-film her på Spillpedagogen er det som om du hadde gått til nettstedet YouTube og sett filmen der.

Disse nettstedene kan samle inn data om deg, bruke informasjonskapsler, legge inn ytterligere tredjepartssporing og overvåke interaksjonen din med det innebygde innholdet, inkludert sporing av interaksjonen med det innebygde innholdet hvis du har en konto og er logget inn på nettstedet i nettleseren ellers.

Hvilken personopplysninger samler vi og hvorfor gjør vi det

Hvis du har en bruker i Spillpedagogbanken lagres det navn og epost. Dette er hentet fra bestilling av tjenesten eller via FEIDE. For FEIDE-brukere hentes det ut og registreres også hvilken skole en har tilhørighet til. Disse opplysningene samles inn for å kunne sikre rett tilgang i tjenesten, kontakte brukere ved behov og hindre misbruk av tjenesten.

Nettanalyse

Spillpedagogbanken bruker en lokal installasjon av analysesystemet Matomo for å se hvordan nettstedet blir brukt. Informasjon fra ikke-påloggede brukere blir anonymisert fortløpende, mens påloggende brukere har en profil i systemet slik at det er mulig å kontrollere misbruk av tjenesten.

Forumposter

Når du legger igjen en forumpost samler vi inn den informasjonen som er i posten.

En anonymisert streng opprettet fra epostadressen din (også kalt hash) blir levert til Gravatar-tjenesten for å se om du bruker den. Personvernregler for Gravatar-tjenesten er tilgjengelig her: https://automattic.com/privacy/. Etter godkjenning av forumposten din, er profilbildet ditt synlig for publikum i sammenheng med posten din.

Kontaktskjema

Det er noen kontaktskjema på nettstedet og den informasjonen du legger igjen der blir sendt som epost til administrator av Spillpedagogbanken, og behandlet videre som en helt vanlig epost. Eposten blir slettet etter at det er sendt et svar tilbake til deg.

Hvem vi deler personopplysninger med

Ingen.

Hvor lenge tar vi vare på personopplysningene

Hvis du legger igjen en kommentar eller en forumpost, beholdes vi denne og dens metadata på ubestemt tid. Dette er fordi at vi da kan gjenkjenne og godkjenne eventuelle oppfølgingskommentarer automatisk i stedet for å holde dem i en modereringskø. Hvis du sletter brukeren din på forumet vil postene dine fremdeles ligger der, men de vil være uten noen knytninger til den brukeren som la den inn.

Alle brukere kan når som helst se, redigere eller slette personlig informasjon (bortsett fra at de ikke kan endre brukernavnet). Nettstedsadministratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Du eier rettighetene over dataene dine

Hvis du har en konto på Spillpedagogbanken og har lagt igjen kommentarer kan du sende en forespørsel for å få en fil med alle personopplysninger det er lagret om deg, inkludert informasjon du har lagt igjen på nettstedet. Du kan også kreve at vi sletter alle personopplysninger som er lagret. Dette gjelder ikke opplysninger nettstedet er pålagt å beholde for administrative, juridiske eller sikkerhetsgrunner.

Kontakt

Ta kontakt med post@spillpedagogbanken.no for mer kontakt eller om du trenger hjelp til å få behandlet personopplysningene dine riktig på nettstedet.