-
“The Password Game” – Ingenting er godt nok
Og du trodde det var enkelt å lage et passord? Møt passordreglene fra helvete og se om du klarer å leve opp til forventet standard.
-
“Europa” – Begynnelsen på en drøm eller et mareritt?
“Come to the Island if you ever get lonely. Come here, and think of me.” Velkommen til en ufattelig vakker og nydelig utopi. Men hvem er du? Og hvorfor skulle du være ensom?
-
“City Guesser” – I en kjent by et sted i verden
Hvor mye kan et filmklipp fra en by fortelle deg om hvor du er i verden? Ta med klassen din på en reise til ulike byer rundt omkring i verden. La dem resonere seg frem til hvor de er og til hvordan de kan bli flinkere til å gjøre det etter hvert som de ser enda flere filmklipp fra andre byer og steder.
-
“Terra Nil” – Fra livløs mark til yrende dyreliv
Jorden er ødelagt av mennesker. Så kommer du med et oppdrag om å tilbakeføre naturen til slik den en gang var. Du må bruke avansert teknologi for å ordne opp, men du må også rydde opp etter deg. Klarer du å restaurere naturen tilbake til slik den en gang var, og hva kan du lære om naturen på veien dit?
-
“Empty” – Et enklere liv
Har du forsøkt å google “Hva er et enklere liv”? Da får du et pussig svar. Har du prøvd samme spørsmål til ChatGPT? KI-en er kanskje inne på noe. Du kan også forsøke å spille deg fram til svaret.
-
“The Case of the Golden Idol” – Mord og mysterier (og detaljer)
Et mord. Et åsted. En rekke små detaljer. Klarer du å pusle sammen hvem som er død, hvem morderen er, hva som har skjedd og hvorfor? Og så er det 11 nye saker hvor en mystisk gullstatue har en sentral rolle. Hvor flink er du til å lese detaljer ut av en tekst?
-
Samme opplegg til alle spill – AKA spillpedagogens jukselapp
Spillpedagoger snakker av og til om lavthengende frukter, altså konkrete dataspill som er enkle å ta i bruk i klasserommet. Men hva om vi skrur volumet opp til 11 og gjør det enda enklere? Her skal du få en oppskrift på hvordan du kan ta hvilket som helst dataspill og bruke det i undervisning, uten at du trenger noen forkunnskaper om dataspill overhode. For godt til å være sant? Nei. Det er likevel én hake, men den bør alle lærere klare å løse uten problemer.