«Empty» – Et enklere liv
Har du forsøkt å google «Hva er et enklere liv»? Da får du et pussig svar. Har du prøvd samme spørsmål til ChatGPT? KI-en er kanskje inne på noe. Du kan også forsøke å spille deg fram til svaret.
Har du forsøkt å google «Hva er et enklere liv»? Da får du et pussig svar. Har du prøvd samme spørsmål til ChatGPT? KI-en er kanskje inne på noe. Du kan også forsøke å spille deg fram til svaret.
Spillpedagoger snakker av og til om lavthengende frukter, altså konkrete dataspill som er enkle å ta i bruk i klasserommet. Men hva om vi skrur volumet opp til 11 og gjør det enda enklere? Her skal du få en oppskrift på hvordan du kan ta hvilket som helst dataspill og bruke det i undervisning, uten at du trenger noen forkunnskaper om dataspill overhode. For godt til å være sant? Nei. Det er likevel én hake, men den bør alle lærere klare å løse uten problemer.
Hva om den beste måten å beskytte seg mot falske nyheter er å lage noen selv? Det er idéen bak spillet «Bad News». Ta noen runder som en amoralsk person som gjør hva det skal være for å bli populær, og reflekter rundt prosessen i etterkant. Og kanskje det er viktig å tenke kritisk om selve «Bad News»-spillet også?
Et eksperimentelt, minimalistisk kunstspill som utforsker én enkelt følelse og som tar bare et noen minutter å spille gjennom. Hvordan kan svært enkel spillmekanikk og et enda enklere visuelt uttrykk skape forståelse for en så vanskelig følelse som ensomhet?
Hvordan bygger du opp en skare av følgere og hvordan får du dem til å like noe? Hvilke rolle spiller nyhetene i samfunnet og hvordan blir de brukt til å styre hva folk mener og tenker om ting? Se om du klarer å leve opp til forventningene som sjefredaktør for avisen «The Republia Times» i et totalitært regime.
Hva gjør et spill kjekt å spille? Når klarer spillet å ta spilleren med over i flytsonen og hvordan får det dette til? Møt «flOw» – en del av en masteroppgave om flytsonen i dataspill, som nettopp er akkurat det: Et enkelt spill om å spise seg oppover i næringskjeden, men som rommer et utall av ulike måter å spille det på og som gir spilleren muligheten til å være i sin egen flytsone til enhver tid. Og så kan det også si noe om naturfag og evolusjon.
Du trenger ikke tunge og kompliserte spill som «SimCity», «Cities: Skyline» eller «Transport Tycoon» for å lære hvordan du utformer gode kollektivsystemer i en by. Det holder med «Mini Metro» – et enkelt, morsomt og vanedannende spill, som fungerer på alle plattformer, og i nettleser. Det du trenger å lære deg for å lykkes i spillet er tilfeldigvis også det byplanleggere trenger å forstå om kollektivsystemer (men ofte ikke gjør!).
Verden er et forbausende stort sted. Tenk om du plutselig stod i veikanten ett eller annet sted i verden uten å ha en anelse om hvor du er. Hvordan skal du finne ut hvor du er? Hva skal du se etter? Her er det viktig å kunne bruke alt du vet om verden fra språk til vegetasjon (og trafikkregler), og sammen i gruppen må du samarbeide godt for å finne det ut raskere enn den andre gruppen du konkurrer mot.
Hva er meningen med livet? Går livet bare én vei? Kan du velge en annen vei? Eller bare til en viss grad? Hvordan gikk det med den veien du valgte? I løpet av 5 minutter utfordrer dette lille spillet deg til å reflektere over slike spørsmål igjen og igjen og igjen.
Hva skjer når en nyhet ender opp med å lage sin egen feedback-sløyfe der nye nyheter som bygger på den forrige nyheten igjen skaper nye nyheter som igjen skaper flere nyheter ad infinitum? Og hvorfor (og hvor!) skjer det?