101 undervisningsopplegg er på plass!

Print Friendly, PDF & Email

Endelig! Den andre store milepælen til Spillpedagogbanken er nådd! Det er nå 101 undervisningsforslag klar for den noe idétrøtte spillpedagogen.

Ideen til dette nettstedet kom da boken «Spillpedagogikk – Dataspill i skolen» var ferdig. Burde den ikke fått en datterbok med navnet «101 undervisningsopplegg med dataspill i skolen»? Fagbokforlaget var delvis positive. Likevel var det mange om og men og ideen ble lagt vekk. Men ikke helt. Jeg tenkte at dette skal jeg klare å gjøre på egenhånd. Dessuten er nettsider et bedre medium enn en bok når det er snakk om undervisningsforslag til dataspill.

Først mål var å få nettstedet opp og gå med en pakke ferdige undervisningsopplegg, og den 1. september 2020 åpnet nettstedet opp med rundt 40 undervisningsforslag. Da hadde jeg samlet opp alt jeg hadde skrevet fra før og fått lov til å bruke noen allerede eksisterende (og sentrale) opplegg skrevet av spillpedagogkolleger (delt under Creative Commons BY-NC-SA). Så skulle jeg ha et nytt undervisningsforslag ferdig minst annenhver uke til 101, og det har jeg klart så det griner.

Og i dag har jeg altså nådd det andre målet – 101 undervisningsopplegg! Jeg er ikke mindre blyg enn at jeg lett sier høyt at jeg er sykt godt fornøyd med egen jobb! Men rett skal være rett, så jeg vil gi en stor takk til Aleksander Husøy (6 stk), Halvor Thengs (3 stk), John Arne Gaard Nilsen (2 stk) og Tobias Staaby (1 stk) for å få lov til å supplere Banken med deres glimrende opplegg.

Hvor går veien videre? Neste milepæl at jeg oppdaterer en håndfull bestemte opplegg før jeg begynner på begynnelsen og ser over og reviderer alle opplegg. Jeg har gjort mange erfaringer på veien til opplegg nummer 101, så det er ting jeg kommer til å endre på.

Det kommer selvfølgelig til å ramle inn et nytt undervisningsforslag i ny og ne på veien, men det er ikke det som har fokuset fremover. Forresten – når det dukker opp nye opplegg, kommer også noen av de eldste bak betalingsmuren til å bli Creative Commons BY-NC-SA! Målet er å ha en fin balanse mellom frie og betalte opplegg.

Og til deg som bruker Spillpedagogbanken – Tusen takk for at du tok sjansen! Jeg håper at du er fornøyd og sier det høyt til kolleger og andre du tror kan være interessert. Og om du ikke er fornøyd håper jeg at du kan si det også høyt, i alle fall til meg. Jeg setter pris på både ros og ris. Spillpedagogbanken kan bare blir bedre!