Det er på tide med Pride…

…også når vi snakker om dataspill i undervisning! Det finnes en rekke gode dataspill som er Pride verdig – og hvor flere også passer godt til bruk i undervisning. Nå har de fleste lærere og elever sommerferie, men likevel – her er Spillpedagogbankens bidrag med en håndfull aktuelle spill med et LHBT-perspektiv og som enkelt kan brukes i undervisning på forskjellig vis.

«The Sims», «Gone Home» og «Alter Ego» er åpent tilgjengelig for alle, men de andre krever abonnement i Spillpedagogbanken.

8.-10. trinn / Bak betalingsmur / Engelsk / Helklassespilling / iOS / KRLE / RE / macOS / Samfunnsfag / Switch / VGS / Windows

«If Found…» – Om å høre til

"If Found..." er et spill om å lete etter hvor du hører til. Den 31. desember 1993 ødelegger Kasio dagboken sin i de smuldrende ruinene av et herskapshus på Achill Island i Irland. Alt leder til denne kvelden når et sort hull vil ødelegge hele verden. Hvor kom det fra? Finnes det en måte å stoppe det på? Spillet forteller historien om når Kasio kommer hjem fra universitetet i Dublin, konflikten med familien hennes, vennene hun får og utfordringene hun må gjennom. Ellers inneholder spillet pinlige forelskelser, planeten Jupiter, mye kyssing, en punkekonsert, forvirring, lykke, en søt hund og et…

5.-7. trinn / 8.-10. trinn / CC BY-NC-SA / KRLE / RE / Kunst og håndverk / Matematikk / Playstation / Samfunnsfag / VGS / Windows / Xbox

«The Sims» – Livet på den andre siden av skjermen

Undervisningsforslaget er delt med Creative Commons BY-NC-SA og tar utgangspunkt i et opplegg laget av Aleksander Husøy. Lek med livet, utforsk mulighetene og gjør ting du ellers ikke ville gjort. Siden du kan gjøre nesten alt, og det er få regler som begrenser, kan du bruke "The Sims" til å utforske mange sider av det å leve et liv - og dermed også bruke det i nesten alle fag. Om spillet "The Sims" er en av verdens mest populære spillserier. Hvis du snakker om spill med elever, kolleger, venner eller løse bekjente, er "The Sims" en tittel mange har et forhold til. Dette…

8.-10. trinn / CC BY-NC-SA / DRM-fri / Engelsk / iOS / KRLE / RE / macOS / Norsk / Playstation / Switch / VGS / Windows

«Gone Home» – En oppvekstnovelle i USA på 90-tallet

Undervisningsforslaget er delt med Creative Commons BY-NC-SA og tar utgangspunkt i et opplegg laget av Aleksander Husøy. 7. juni 1995 kl. 01:15. Du kommer hjem etter et år i utlandet. Du forventer at familien møter deg, men huset er tomt. Det noe som ikke stemmer. Hvor er alle sammen? Og hva har skjedd? Selv om alle elevene spiller samme spill vil de sitte igjen med minst to helt forskjellige konklusjoner på spillnovellen. "Gone Home" er et ypperlig utgangspunkt for samtaler om familie, vennskap og det å bli voksen, og det å analysere en tekst. Om spillet I "Gone Home", spiller…

2. fremmedspråk / 5.-7. trinn / 8.-10. trinn / Android / Bak betalingsmur / Engelsk / Helklassespilling / iOS / KRLE / RE / Norsk / Samfunnsfag / Switch / VGS / Windows

«Embracelet» – Follow your heart <3

Et gammel armbånd. Et tragisk forlis. En bestefar med en vond hemmelighet. En tenåring som oppdager hva som egentlig har skjedd - og får nye venner på kjøpet. Og du - du får et vakkert spill om hvor sårt, men likevel vakker og optimistisk, livet kan være. Om spillet "Embracelet" er et visuelt vakkert eventyrspill med en god fortelling, enkle gåter som må løses og musikk det er verdt å lytte til. Du spiller Jesper, en norsk tenåring som bor i byen sammen med moren sin. En dag får han et gammelt armbånd fra bestefaren sin, som vokste opp i…

8.-10. trinn / Bak betalingsmur / DRM-fri / Engelsk / Gratis spill / KRLE / RE / macOS / Samfunnsfag / VGS / Windows

«The Outcast Lovers» – De to på øyen

En kveld du og partneren din er på vei hjem kjører dere på en flyktning. Han har nettopp drevet i land på øyen og trenger hjelp. Overlater dere ham til myndighetene? Eller tar dere sjansen på å gjemme ham? Om spillet Utviklerne "Far Few Giants" begynte på en serie med små novellespill med en sammenhengende historie. "The Outcast Lovers" er det andre av disse spillene, og du bør begynne på begynnelsen om du ikke har spilt de andre spillene tidligere. Felles for spillene er at de er korte interaktive noveller hvor du styrer deler av dialogen og du kan også…

8.-10. trinn / Bak betalingsmur / Chromebook / DRM-fri / Engelsk / KRLE / RE / macOS / Nettleser / VGS / Windows

«What Isn’t Saved (will be lost)» – Hvilke minner ville du beholdt?

Zoe er en nevrobiolog som forsker på å vekke opp døde ved å bygge dem opp fra minnene deres. Når kjæresten Sara dør, bruker Zoe denne eksperimentelle teknologien for å redde henne. Men det er ikke nok plass til å redde alle Saras minner. Du må velge hvilke som reddes, og hvilke som vil gå tapt. Om spillet "What Isn't Saved (will be lost)" er en interaktiv fortelling der du må velge hvilke minner hos kjæresten din du vil ta vare på. Det er bare et begrenset antall, så alt du ikke tar vare på vil forsvinne. En liste over…

8.-10. trinn / Android / CC BY-NC-SA / Engelsk / Gratis spill / iOS / KRLE / RE / macOS / Nettleser / Norsk / Samfunnsfag / VGS / Windows

«Alter Ego» – Hvem er du? Hvem kan du være? Hvem vil du være?

Undervisningsforslag er laget av Spillpedagogbanken og delt med Creative Commons BY-NC-SA. Hva om du kunne leve livet ditt om igjen. Hvem ville du da være - deg selv eller noen helt andre? Spill "Alter Ego" og se hvem du er - eller oppdag hvem du kunne vært. Om spillet "Alter Ego" er et gammelt spill utgitt av Activision i 1986. Spillet gir deg en masse valg for ditt alter ego og viser deg hvilke mulige konsekvenser disse har for denne personen. Alter Ego begynner med fødselen og slutter ved døden og er tilgjengelig i to svært ulike utgaver: En manne- og en…